Lua

Dongle Driver & Tools Download

Dongle Driver

DONGLE DRIVERS
Safenet HASP4 / HASP HL/ Sentinel HL/ Hasp SRM DriverDownload
Aladdin Hardlock DriverDownload
Safenet Sentinel SuperPro / UltraPro/ SHK DriverDownload
Safenet Microdog DriverDownload
Eutron SmartKey DriverDownload
Wibu Box / RU DriverDownload
Wibu Codemeter Cmstick DriverDownload
Marx CryptoBoxDownload
Deskey DK2 – DK3 DriverDownload
TDI Matrix Dongle DriverDownload
TOOLS
Sentinel HL / Hasp HL Dump ToolDownload
Sentinel SuperPro – UltraPro Dump ToolDownload
Hardlock Dump Tool
Wibu / Box Dump ToolDownload
Microcosm Dinkey Dump ToolDownload
Eutron Smartkey Dump ToolDownload

Virtual Dongle Nedir?

Sanal donanım kilidi, bir donanım kilidini veya donanım anahtarını taklit etmek için tasarlanmış bir yazılım programıdır. Yazılım kopya korumasında kullanılan sanal donanım kilitleri, kullanıcının her yazılım programı için fiziksel bir donanım anahtarına ihtiyaç duymadan birden fazla donanım kilidine bağlı programa erişmesine olanak tanır. Yazılımı çalıştırmak için bir donanım kilidi gerekiyorsa, bu, yazılımın çalışması için kilit açma bilgileriyle donatılmış taşınabilir bir cihazın bilgisayara takılması gerektiği anlamına gelir. Donanım kilitleri genellikle yalnızca üst düzey özel programlarda gerekli olduğundan, çoğu bilgisayar kullanıcısının donanım kilidi gerektiren bir programla karşılaşması pek olası değildir.
Dongle’lar yazılım korsanlığını kontrol etmek için kullanılır. Yazılım korsanlığı, bir programın, yazılımın telif hakkını elinde bulunduran şirketin izni olmadan dağıtılması durumunda ortaya çıkar. Medya tasarlamak ve oluşturmak için kullanılan yazılım programları pahalıdır ve hırsızlığa ve kopyalanmaya eğilimlidir ve programlar, onların bilgisi dışında dağıtıldığında şirket yaptığı işin karşılığını almaz. Dongle’lar, bilgisayarda bir dongle olmadığında kullanımını engelleyerek yazılım programının korsanlığa karşı korunmasını sağlar.
Dongle gerektiren programlar genellikle üst düzey, profesyonel tasarım veya üretim programlarıdır. Dongle’lar, video oluşturma, tiyatro prodüksiyonları tasarlama, ses kaydetme ve düzenleme ve bina tasarlamada kullanılan yazılımlarda karşımıza çıkıyor. Dongle gerektiren programlara örnek olarak Pro Tools ve Vector çalışmaları verilebilir.

Sanal bir donanım kilidi oluşturmak, öykünücü adı verilen bir yazılım programının kullanılmasını gerektirir. Bu programlar, bir cihazın veya başka bir yazılım sisteminin işlevini taklit etmek için yazılım kullanır. Bir emülatör, taşınabilir donanım kilidinin işlevini taklit eder ve esasen bilgisayarı, bir donanım anahtarının bir bilgisayar bağlantı noktasına takılı olduğunu düşünmesi için kandırır.
Sanal bir donanım kilidi, fişi takmadan çalışabilir ve bu da Evrensel Seri Veri Yolu (USB) bağlantı noktalarını diğer aygıtlar için serbest bırakır. Seyahat eden bilgisayar kullanıcıları, birden fazla yazılım programı için birden fazla taşınabilir donanım kilidi taşıma karmaşasından kurtulabilir. Sanal bir donanım kilidi kullanmak aynı zamanda orijinal donanım kilidinin hasara, hırsızlığa veya kaybolmaya karşı korunmasına da yardımcı olur.
Hem sanal donanım kilidi hem de fiziksel donanım anahtar sistemleri uyumsuzluk sorunları yaşamaktadır. Birçok donanım kilidi, kullanıcının birden fazla donanım kilidini tek bir USB bağlantı noktasına istiflemesine olanak tanıyan yerleşik fişlere sahip olsa da, çakışma sorunları bir veya daha fazla donanım kilidinin arızalanmasına neden olabilir. Donanım kilitleriyle uyumluluk sorunlarıyla karşılaştığınızda, donanım anahtarlarınızdan bazılarını taklit sanal kilitlere geçirmek arızayı çözebilir. Benzer şekilde, taklit edilmiş bir donanım kilidi çalışmadığında donanım anahtarına geri dönmek gerekli olabilir.

HASP Dongle’ı Nedir?

Yazılım Korsanlığına Karşı Donanım (HASP) donanım kilidi, yazılım korsanlığıyla mücadele etmek için tasarlanmış bir tür bilgisayar donanım cihazıdır. Yazılımın çalışabilmesi için bu cihazların bir bilgisayara takılması gerekir ve genellikle seri numaraları veya diğer kimlik doğrulama biçimlerinin yerine kullanılırlar. Dongle’lar ayrıca yazılım için kiralama veya özellik odaklı modeller gibi diğer iş modellerini oluşturmak ve uygulamak için de kullanılabilir. Son kullanıcılar için dongle’lar hem kolaylık hem de sıkıntı sunabilir.
HASP dongle’ı, tüketici yazılımında bulunan bir ürün anahtarı veya aktivasyon sistemi ile hemen hemen aynı amacı yerine getirir, ancak genellikle çeşitli endüstrilerde kullanılan son derece uzmanlaşmış yazılım programlarıyla sınırlıdır. Profesyonel yazdırma yazılımı, adli tıp yazılımı, ileri teknoloji ses programları ve bilgisayar destekli tasarım (CAD) uygulamalarını içeren bu tür programlar genellikle lisans başına yüksek fiyat etiketleri taşır ve bu da onları kara ve gri pazarlar için kazançlı hedefler haline getirir. Korsanlıkla mücadele etmek ve kuruluşların satın aldıkları lisans sayısından daha fazla bilgisayarda yazılım kullanmasını önlemek için bazı yazılım yayıncıları HASP dongle’larından yararlanır.
Bu yazılımı kullanan müşterilerin, yazılımın çalışabilmesi için özel olarak programlanmış bir HASP dongle’ını bilgisayara bağlamaları gerekir. Dongle olmadan bazı programlar demo veya deneme modunda çalışacak, bazıları ise hiç çalışmayacaktır. Yazılım yayıncıları genellikle diğer şirketlerden donanım kilitleri ve donanım kilidi yazılımları satın alır ve donanım kilitlerinin, koruyacakları programlara göre özel olarak uyarlanması gerekir.

Dongle’ların karmaşıklığı arttıkça yayıncılar onlar için yeni kullanım alanları buldu. Bazı yeni donanım kilitleri eski modellere göre dahili saatlere, pillere ve daha fazla yerleşik belleğe sahiptir. Bu özellikler yayıncıların yazılımlarının nasıl kullanıldığını daha yakından kontrol etmelerine olanak tanır. Örneğin dahili saat, bir yazılım lisansının süresinin ne zaman dolduğunu takip edebilir ve ardından donanım kilidini kullanılamaz hale getirebilir. Bir HASP donanım kilidi aynı zamanda kiralama, abonelik, kullanım başına ödeme ve hatta özellik başına ödeme yazılım lisanslama modellerini de etkinleştirebilir.
HASP donanım kilidi gerektiren yazılımı satın alan işletmeler ve tüketiciler, bu donanım çözümünü eşdeğer yazılım koruma teknolojilerinden daha uygun bulabilirler. Sınırlı sayıda lisans veya kullanıcıyla satılan programlar için, bir donanım kilidi farklı bilgisayarlar veya bölümler arasında kolaylıkla aktarılabilir. Bazı donanım kilitleri aynı zamanda ağdaki birden fazla bilgisayarda işlevselliği de etkinleştirebilir. Dongle’lar, eski veya desteklenmeyen uygulamaları çalıştırması gereken müşteriler için büyük bir hayal kırıklığı kaynağı olabilir; ancak yeni işletim sistemleri, kaybolan dongle’lar veya yeni donanım, programların artık çalışmayacağı anlamına gelebilir. Bu durumlarda, bazen bir programı fiziksel bir HASP donanım kilidinin bağlı olduğuna inandırmak için bir donanım kilidi emülatörü kullanılır.

Dongle Emülatörü Nedir?
Donanım kilidi, bazı yazılım programlarının çalıştırılmasından önce bilgisayarın Evrensel Seri Veri Yolu (USB) bağlantı noktasına takılması gereken bir donanım parçasıdır. Bu, yazılımın kopyalanmamasını veya başka şekilde paylaşılmamasını sağlamak içindir. Bir donanım kilidi emülatörü, tıpkı bir iskelet anahtar gibi, bu sınırlamayı aşmak için oluşturulmuş sahte bir donanım kilididir. Bu tür saldırıları önlemek için dongle’lar genellikle şifrelendiğinden, dongle emülatörü “dongle çatlağı” olarak da bilinir.
Bir dongle emülatörünün oluşturulması, yazılımın parasını ödemeyenlerin kullanımına serbest bırakması nedeniyle yasa dışı kabul edilir. Çoğu yazılım lisansında, böyle bir cihazın oluşturulmasının kullanıcı sözleşmesini ihlal ettiğini belirten maddeler bulunur. Bu, dongle emülatörlerinin bilgisayar korsanları tarafından oluşturulmadığı ve bir dongle’ın güvenlik şifrelemesini kırmaya yönelik kılavuzların İnternette veya başka yerlerde bulunmadığı anlamına gelmez.
Şu anda bir dongle emülatörü almanın iki yolu vardır. Bir kişinin ağ güvenliğini aşma becerisi varsa, bunu kendisi yapabilir. Bir dongle emülatörünün nasıl oluşturulacağına ilişkin bilgiler genellikle bilgisayar korsanından bilgisayar korsanına aktarılır ve İnternet forumlarında ve web sitelerinde alınıp satılır. Kodlama bilgisi olmayan biri de internet sitelerinden dongle emülatörleri satın alabilir. Yasa dışı olmaları nedeniyle, çalışan dongle emülatörleri sağladığını iddia eden birçok web sitesi meşru görünmüyor.

Donanım kilitlerini kullanan yazılımlar genellikle küçük bir pazara yönelik olduğundan, yedek donanım kilidinin fiyatı yüzlerce ABD Doları olabilir. Bazı yazılım şirketleri, donanım kilidinin kaybolması veya çalınması durumunda kullanıcının tamamen yeni bir yazılım paketi satın almasını talep ederek fiyatı daha da şişirir. Dongle emülatörlerinin savunucuları, yazılım kullanımına ilişkin bu tür kısıtlamaların adil olmadığını ve bilgisayar ve yazılım kullanımının gerçek dünya koşullarıyla uyumsuz olduğunu iddia ediyor.
Daha önceki yazılım biçimleri, yazılımın bilgisayarda çalıştırılabilmesi için bir donanım kilidinin mevcut olmasını gerektiriyordu. Bilgisayar korsanları, yazılımı donanım kilidinin zaten takılı olduğunu düşünerek kandıracak bir program yazarak bu tür kısıtlamaları aştı. Bunu önlemek için, bazı donanım kilitleri artık yazılım kodunun belirli bölümlerini tutacak veya program için belirli görevleri yerine getirecek şekilde tasarlandı. Bir donanım kilidi emülatörü yazılıma bir donanım kilidinin mevcut olduğunu söylese bile, kodun bazı kısımları eksik olduğundan yazılım yine de kullanılamayabilir. Bilgisayar korsanları bu yeni yenilikleri atlatmanın yollarını buldukça, yeni donanım kilidi şifreleme biçimlerinin bulunması gerekebilir.

Dongle Crack
Dongle crackğı, yazılımın yanı sıra donanım da kullanan bir bilgisayar güvenlik sistemini atlamanın bir yöntemidir. Sistemin fikri, yazılımın yalnızca bilgisayara belirli, benzersiz bir cihaz takıldığında çalışacağıdır. Donanım kilidi çatlağı, genellikle sahte bir donanım kilidi kullanmaya çalışarak bu durumu aşmaya yönelik bir girişimdir.
Dongle kelimesi genellikle bir USB bağlantı noktasına takılan herhangi bir cihazı ifade etmek için kullanılır. Ancak, kesin olarak konuşursak, USB bellek çubuğu gibi salt bir depolama sisteminden ziyade yalnızca belirli bir donanım cihazını ifade eder. Birden fazla donanım kilidi türü vardır ve her biri insanların bir donanım kilidini kırmaya çalışması için kendi nedenini sağlar.
Dongle’ın asıl anlamı güvenlik sistemi olarak kullanılan bir cihazdı. Genellikle niş bir pazar için çok pahalı yazılımları korumak için kullanılır. Sistem, yazılımın yalnızca donanım kilidinin makineye takılı olduğu onaylandıktan sonra çalışacak şekilde ayarlandığı anlamına gelir. Buradaki fikir, yazılımın kendisinden ziyade donanım kilidi gibi fiziksel bir öğeyi yeniden üretmenin çok daha zor olmasıdır.
Güvenlik için bir donanım kilidi kullanmanın birkaç yolu vardır ve her biri, bir donanım kilidini kırmaya çalışan biri için kendi zorluklarına sahiptir. En basit haliyle yazılım, donanım kilidinin fiziksel olarak mevcut olup olmadığını kontrol eder. Yazılımı hackleyerek ve her zaman donanım kilidi mevcutmuş gibi çalışacak şekilde ayarlayarak bu durum aşılabilir.

Diğer bir güvenlik yöntemi, yazılımın dongle’a şifreli bir onay isteği göndermesini sağlamaktır. Bu, basit kontrolle aynı şekilde kırılabilir, ancak bunu yapmak yalnızca şifrelemenin yenilmesi durumunda mümkündür. Daha da gelişmiş bir yöntem, programın bir kısmının ana yazılım yerine donanım kilidinin kendisinde saklanmasını sağlamaktır. Bu, yazılımın donanım kilidinin mevcut olduğunu düşünmesi için kandırılması yeterli olmayacağından, kırılmayı çok daha zorlaştırır.
“Dongle crack” ifadesi aynı zamanda WiFi veya cep telefonu ağı üzerinden kablosuz geniş bant hizmetleri için kullanılan donanım kilitlerini de ifade edebilir. Bu durumlarda donanım kilitleri aslında bir USB yuvasına takılan minyatür modem aygıtlarıdır. Bu bağlamda, dongle’ı kırmaya çalışan biri muhtemelen şifrelemeyi ihlal etmeye çalışacak ve ya internete gönderilen ve internetten gönderilen verilere müdahale edecek ya da bant genişliğini bir bağlantı için ödeme yapmak zorunda kalmadan çevrimiçi olmak için kullanacak.

Kripto Kutusu Nedir?
Kripto kutusu, Marx Software Security tarafından üretilen bir ürünün ve ilgili güvenlik sisteminin adıdır. Ürün, yazılımın kullanılmasına olanak sağlayan şifreleme ve şifre çözme güvenlik anahtarlarını içeren bir USB çubuğudur. Sistem, yazılımın çalışabilmesi için anahtarın fiziksel olarak yerinde olmasını gerektirir. Crypto-box adı daha önce aynı doğrultuda açık kaynaklı bir proje için kullanılmıştı.
Crypto-box’ın prensibi, yazılıma yerleşik şifreleme ve fiziksel bir USB çubuğu aracılığıyla şifre çözmenin birleşimidir. Aslında USB çubuğu, yazılımın kilidini açmak için gereken bir anahtar görevi görür. Yazılım geliştiriciler uygulamalarını şifreleyerek USB belleği müşterilere sağlayabilirler.
Crypto-box’ın temel avantajı, koruduğu yazılımın yasadışı kopyalarını çalıştırmanın imkansız olmasa da son derece zor olmasıdır. USB çubuğunun tasarımı, çubuğun kendisinin kopyalanamayacağı anlamına gelir. Bu, birisi yazılımı kopyalasa bile yazılımın kendisi için hiçbir işe yaramayacağı anlamına gelir.
Sistemin bir diğer avantajı ise lisans kontrolünün kolay olmasıdır. Çoğu yazılım uygulaması, herhangi bir zamanda tek bir makinede kullanılmak üzere lisansla satılır, ancak evdeki masaüstü bilgisayar ve dizüstü bilgisayar gibi birden fazla makineye yasal olarak kopyalanabilir. Crypto-box ile, USB çubuğunun makinede bulunması ihtiyacı, yazılımın aynı anda iki makinede çalıştırılmasını fiziksel olarak imkansız hale getirir. Yazılımın bir şirket genelinde kullanım için lisanslandığı durumlarda sistem, tek bir USB belleğin yazılımın kurumsal bir ağ üzerinde çalışmasına izin verecek şekilde özelleştirilebilir.
Crypto-box sistemi Gelişmiş Şifreleme Standardını kullanır. Bu son derece güvenli bir şifreleme sistemidir ve yalnızca ABD federal hükümet kurumları için standart sistem olmakla kalmayıp, aynı zamanda gizli belgelerle kullanım için onaylanmış ilk kamuya açık sistemdir. AES, sırasıyla 128, 192 ve 256 bit uzunluğunda üç ayrı anahtar kullanır. Her ek bit, şifrelemenin salt tahmin yoluyla atlanmasını iki kat zorlaştırır.
Crypto-box adı bir zamanlar harici bir sabit sürücünün veya ikinci bir bilgisayarın birincil bilgisayarda kullanılan verileri depolamasına izin vermek için tasarlanmış açık kaynaklı bir proje için kullanıldı. Projedeki yazılım, iki cihaz arasında bir bariyer görevi görüyor ve yetkisiz erişimi önlemek için ekstra bir koruma ve şifreleme katmanı sağlıyor. Bu proje, ticari marka sorunları nedeniyle 2007 yılında CryptoNAS olarak yeniden adlandırıldı.