Deep Web: Darknet’e nasıl erişilir?

Google ve Bing neredeyse her şeyi biliyor. Neden sadece “neredeyse”? Yaklaşık% 92 pazar payıyla Google, arama motorları arasında en iyi performansa sahip olan Bing, yaklaşık% 3’lük bir oranla 2 yerleştirilmiş, ancak diğer adayların önünde açıkça öne çıkıyor. Her iki arama motoru da tüm verilerini otomatik olarak toplar ve dünya nüfusunun en az% 95’i İnternet için başlangıç ​​sayfasını oluşturur.

İlk sayfalarda görünen her şey İnternette görünür ve kullanıcılar tarafından tıklanır. Her şey göz ardı edilir. Ancak Google & Co. tarafından toplanan tüm sonuçlar bile tamamlanmadı. İnternet’in yüzde kaçı arama motorları tarafından indekslenmiyor. Bir web sitesini Google & Co’dan gizlemek de oldukça kolaydır.

Deep Web Nedir?

Arama motorları tarafından indekslenmemiş olan her şeye “Derin Ağ” denir. Ve sonra web üzerinde karanlık ağ adı verilen özel olarak şifrelenmiş bir alan var. Bu arada, bu sadece yasadışı amaçlarla değil. Teknik olarak Darknet, Derin Ağ’ın bir parçasıdır. Ayrıca bazen “Gizli Web” olarak da adlandırılır ve bazen Darknet ve Deep Web sözcükleri eş anlamlı olarak kullanılır.

Darknet yasa dışı mı?

Hayır, karanlık ağ yasadışı değil. Aksine: Darknet, konuşma özgürlüğünün son tabirlerinden biridir, bu yüzden ağ dünya çapında gazeteciler, insan hakları kuruluşları, rejim eleştirmenleri ve baskı altındaki azınlıklar tarafından da kullanılmaktadır. Bununla birlikte, aynı zamanda, ne yazık ki, aynı zamanda suçlular için bir oyun alanıdır.

Darknet, tüm avantaj ve dezavantajlarıyla sansür ve gözetimsiz bir ağdır. Örneğin, New York Times gibi bazı gazeteler Darknet’te kendi sayfalarını hazırladılar, böylece bilgi verenler gizli bilgileri anonim olarak iletebildiler.

Bu arada, Mike Tigas gibi tanınmış BT gazetecileri Darknet’te kendi ana sayfalarına sahipler – ancak bu “normalde” internette de var.

Dark Net ne ve nerede?

Darknet’e nasıl erişirim? Darknet yasak mı? – Bunlar muhtemelen İnternet’in bu bölümü ile ilgili olağan sorulardır. Darknet, İnternet’in diğer tüm İnternet servislerinin kullandığı bölümleri kullanır: Web siteleri, e-posta ve dosya paylaşımı. Bütün bunlar, İnternet’in geri kalanı gibi, serbestçe kullanılabilir – sadece oraya nasıl gidileceğini ve nerede arama yapılacağını bilmek zorundasınız.

Darknet’te gezinmek istiyorsanız, önce Tor ağına anonim erişime ihtiyacınız vardır. Tor aslen “Soğan Router” ın kısaltmasıdır ve yaklaşık 2002’den beri faaliyette olan ve çoğunlukla Cambridge Üniversitesi’ndeki öğrenciler tarafından geliştirilen bağlantı verilerini anonimleştirmeye yönelik bir ağdır. Aşağıdaki makalede, “soğan” kelimesini defalarca okuyabileceksiniz.

Soğan kelimesi, kullanıcıdan web sitesine giderken verilerden geçmek zorunda olan farklı katmanlara bir atıftır: Her zaman kullanıcı ve sunucu arasındaki bağlantıda yer alan bir dizi sunucu vardır. mümkün olan en büyük anonimlik. Şu anda yaklaşık 2 milyon insan Tor ağını her gün kullanıyor.

Tor ağının teknik geçmişine gelince, “normal” İnterneti, örneğin Google’ı arayan herhangi biri kendi IP adresini kullanarak doğrudan Google’a bağlanır. Tor ağında, IP’nizle ziyaret etmek istediğiniz web sitesi arasında en az üç başka sunucu (“düğüm” olarak adlandırılır) vardır ve bu nedenle ziyaretçinin nereden geldiğini izlemek mümkün değildir. Darknet’in dayandığı kaynak kodu açık kaynaktır ve herkes tarafından görülebilir. İsterseniz, aktif olarak katılabilir ve kendi sunucunuzu sağlayabilirsiniz; bu, daha sonra darkweb veya Tor ağında adsız bir düğüm görevi görür. Elbette, kendi sayfalarınızı Darknet’e yerleştirmek de mümkündür.

Tor Tarayıcı nedir?

Tor Browser, Tor ağını İnternet erişim noktası olarak otomatik olarak seçen Firefox’un özel bir sürümüdür. Tor Browser, Windows uyumlu Cyber ​​Shield  yazılımımıza da dahildir  !

Ayrıca diğer işletim sistemleri ve cep telefonunuz için Darknet tarayıcılarının indirmesi için çözümler vardır; örneğin MacOS için “Tor Tarayıcı”, iPhone ve iPad ve Orfox için “Soğan Tarayıcı”, Orbot veya “Tor Tarayıcı” – hepsi Android için. Muhtemelen Android altındaki bir cihazın kullanıcısı olarak en büyük seçeneğe sahipsiniz.

Tor Browser for Windows ve diğerlerinin ücretsiz sürümünü Tor Project web sitesinden indirebilirsiniz:  

Darknet: Lütfen dikkatli ol!

Hayatın her yerinde olduğu gibi, Darknet’i kullanırken de sağlıklı bir şüphecilik bölümü getirmelisin. Sansür veya gözetimin mümkün olmadığı yerlerde, bir sürü gölgeli karakter bulacaksınız. Ancak sadece uyuşturucu veya silah alım satım yerleri yoktur! Bu yüzden Darknet mağazalarını ziyaret etmek en iyi fikir olmayabilir.

Kişisel verilerinizi hiçbir yere vermemelisiniz ve kendi oluşturduğunuz resim ve videoları hiçbir yere yüklememelisiniz. Darknet’ten indirmeler potansiyel olarak tehlikelidir ve Darknet’te hiçbir şey satın almamanız gerekir. Kendine bir iyilik yap.

Sadece Darknet’te sörf yaparken kimseye inanmayın veya güvenmeyin! Unutmayın: Diğer kullanıcılar da anonimdir! Bazen, eğer Darknet’te yer değiştirirseniz, kendi web kameranızı maskelemeniz bile önerilir. Ancak bu biraz fazla paranoyak olabilir.

Umarız şimdi sizi korkutmadık mı? Ama Darknet’te sörf yaparken biraz dikkatli olun!

Darknet’te Rehberlik Edin

Darknet’te .com, .net, .org veya benzeri biten her zamanki etki alanlarından hiçbiri yoktur. Darknet’te kullanılan uzantı .onion’dur.

  • Darkweb’deki en popüler sayfa muhtemelen Facebook’un Soğan sürümüdür. Bu sayfa, Facebook’u izlemekten korkmadan anonim olarak kullanmanızı sağlar. Bu hizmet aynı zamanda Çin, İran ya da Facebook’ın sansürlenip engellendiği bazı Afrika ülkeleri gibi ülkelerden gelen insanlar için tek seçenek. Adres:  https://www.facebookcorewwwi.onion/

Darknet’teki çoğu web sitesi çok uzun süre çevrimiçi kalmaz. Bu yüzden Darknet – İnternet’in geri kalanı gibi – aynı zamanda arama motorlarına ve daha fazla veya daha az güncel bağlantı listesine sahiptir.

Darknet arama motorlarındaki en iyi köpek uzun süredir Grams idi. Neredeyse Darknet’in Google’ı. Grams ile Darknet’i aramak mümkündü – ve oldukça benziyordu. Grams, Darknet’i kendi başına aktif olarak aramadı, ancak bir web sitesinin her zaman önce Grams’a kayıtlı olması gerekiyordu. Fakat Grams birkaç aydır olay yerinden kayboldu.

Şaşırmayın: Darknet’teki web siteleri ve bağlantı portalları size son bin yılın 90’lı yıllarındaki web sitelerini hatırlatır. Böylece Darknet nostaljik bir atmosfer yaratabilir. ?

  • Tabii ki Darknet’te de e-posta var! Bir sağlayıcı, örneğin ücretsiz bir anonim hesap oluşturabileceğiniz TorBox’tır. Ancak, yalnızca Darknet içindeki e-postaları gönderebilir ve alabilirsiniz. Hizmete şu adresten ulaşılabilir:  http://torbox3uiot6wchz.onion/
  • Darknet’te para transferi yapmak istiyorsanız, OnionWallet gibi hizmetleri aramalısınız. OnionWallet & Co., PayPal’a benzer şekilde davranır ve dijital cüzdanlara benzer. Bitcoins para kutusunun bağlantısı aşağıdaki gibidir:  http://aewfdl3tyohbcenp.onion/
  • Bir alternatif örneğin EasyCoin’dir:  http://ts4cwattzgsiitv7.onion/

Darknet’e olan yolculuğunuzda size bol bol rehberlik edeceğim. Ancak yeterince sık söyleyemeyim: Dikkatli olun!