Ağ Üzerinden Bir USB Dongle Nasıl Paylaşılır?

Cihaz uygun lisansla gelirse, ağ üzerinden bir USB güvenlik donanım kilidini paylaşabileceğiniz gerçeğinin farkında olabilirsiniz. Bu lisans, birden fazla bilgisayarın LAN üzerinden aynı USB donanım kilidine erişmesini sağlar. Ancak, tüm donanım anahtarları bu tür bir lisanslama sunmaz. Bazı USB güvenlik donanım kilitleri yalnızca tek bir bilgisayarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Bu türden USB anahtar donanımlarına uzaktan erişim elde etmek için, bazı özel üçüncü taraf yazılımları kullanmanız gerekir.

Karşılaşabileceğiniz başka bir durum, sanal bir makineden fiziksel bir ana bilgisayara bağlı bir USB güvenlik anahtarına erişmeye çalışmaktır. Bu durumda, özel bir dongle ayırıcı uygulaması, güvenlik dongle’ınızı ağ üzerinden paylaşmanıza ve konuk işletim sisteminize yönlendirmenize yardımcı olabilir.

USB dongle’ı ağ üzerinden paylaşın

Donglify

Donglify , bir dongle USB anahtarını birden fazla uzak bilgisayarla paylaşma zorluğuyla karşı karşıya kaldığınızda son derece yararlı olan bir yazılım uygulamasıdır.

Bu yazılım aracı, USB bağlantı noktalarını sanallaştırmak ve bunlara bağlı USB güvenlik donanım kilitlerine uzaktan erişim sağlamak için tasarlanmıştır. Program, Windows işletim sistemi ile tamamen uyumludur.

Dongle anahtar paylaşım kılavuzu

Bir HASP anahtarını uzak bilgisayarlarla paylaşmak
için şu adımları izleyin:

  1. Öncelikle, Donglify hesabına kaydolun. Ardından uygulamayı indirin ve USB dongle’ınıza uzaktan erişmesi gereken tüm bilgisayarlara kurun. Ayrıca, fiziksel dongle’ınızın doğrudan bağlı olduğu PC’ye programı yüklediğinizden emin olun (buna cihaz sunucusu diyeceğiz).
  2. Ardından, sunucu bilgisayarda Donglify’yi başlatın ve hesabınızda oturum açın.
  3. Tamamlandığında, açılan pencerede “Artı” simgesine tıklayın ve paylaşıma açık yerel USB dongle’ların listesini göreceksiniz.

Unutmayın, paylaşacağınız USB dongle’ın yanında “Multi-connect” veya “Single-connect” simgesi olmalıdır. İlki, bir USB anahtar donanımını paylaşabileceğiniz ve aynı anda birkaç uzak makineye erişilebileceği anlamına gelir. “Tekli bağlantı” simgesi, paylaşılan bir dongle anahtarının aynı anda yalnızca bir makinede kullanılabileceğini gösterir.

  1. Önündeki radyo düğmesini işaretleyerek gerekli USB donanım kilidini seçin ve “Paylaş” a tıklayın.
  2. Bir istemci bilgisayarda programı başlatın ve aynı Donglify hesabında oturum açın.
  3. Uygulamanın penceresinde, bağlantı için mevcut cihazların listesini göreceksiniz.
  4. İhtiyacınız olanı bulun ve “Bağlan” ı tıklayın.

Budur! Şimdi, paylaşılan USB anahtarı uzak sistemde sanki o bilgisayara fiziksel olarak bağlıymış gibi görünecektir.

Donglify’nin yardımıyla ağınızdaki herhangi bir yerden USB güvenlik donanımlarına erişmek gerçekten bu kadar basit .

USB güvenlik kilidi nedir?

Bir USB donanım kilidi veya güvenlik anahtarı, bir bilgisayara USB bağlantı noktası üzerinden bağlanan küçük bir elektronik cihazdır.

Bir USB dongle nasıl çalışır?

Bir USB güvenlik anahtarı, bir mikro denetleyici, bellek ve ek bileşenler içeren bir devre kartı içerir. Bu öğeler sert plastik bir kutuya yerleştirilmiştir. Mantık, korumalı bir yazılım parçasına iletilebilen veri blokları oluşturarak tam işlevselliğini etkinleştirmesini veya elde etmesini sağlayan dongle’a programlanmıştır. Anahtarın hafızası, dongle’ın özelliklerine ilişkin kullanıcı verilerini ve bilgilerini tutar.

Donglify aşağıdaki dongle’ları destekler:

ASP HL Pro 3.25, Sentinel HL 4.34 (3 variations), Sentinel UltraPro, Sentinel HL 4.27, Sentinel HL 4.31, Feitian Technologies ROCKEY Dongle, Sentinel HL 4.54, SafeNet eToken 5110, Sentinel HL (rev 601) and CodeMeter CmStick security keys. Diğer USB donglerı.

USB dongle’ları yalnızca birkaç tıklama ile istediğiniz yerde kolayca paylaşın

Donglify, bir ağ bağlantısı üzerinden bir USB güvenlik donanım kilidini paylaşma sorununa yönelik bir yazılım çözümüdür. Kullanılmak üzere fiziksel olarak USB dongle bulunması ihtiyacını ortadan kaldıran profesyonel düzeyde bir uygulamadır. Program, USB güvenlik anahtarlarının İnternet üzerinden yeniden yönlendirilmesini sağlar. Donglify, lisanslı USB dongle’larınızı herhangi bir yerden uzaktan yönetebilmeniz için paylaşmanıza olanak tanır.

Windows XP / Vista / 7/8/10, Server 2003/2008/2012/2016/2019

Token kullanarak kolay ve güvenli bir şekilde Donglify’de oturum açın!Artık e-posta adresinizi ve şifrenizi vermeden hesabınızı başkalarıyla paylaşabilirsiniz. Basitçe oturum açma jetonları oluşturun ve bunları diğer Donglify kullanıcılarına gönderin.